Eerste hiv-levensverzekeringen met normale premie

Een doorbraak bij vaak behoudende verzekeraars: de opslagen voor mensen met hiv zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. Dit komt natuurlijk door de toegenomen levensverwachting van mensen die leven met hiv in Nederland. Deze daling in de opslag is van belang, omdat een levensverzekering geregeld een must is als je een hypotheek wilt afsluiten. Er zijn al tientallen mensen met hiv in Nederland die helemaal geen opslag hebben en dus een normale premie betalen.

Zij hebben een ondetecteerbare viral load en hun CD4 (maatstaf voor hun weerstand) is hoog. Een aantal jaar geleden was met hiv een dubbele premie geen uitzondering. De hiv-opslag verschilt sterk per verzekeraar en hangt vooral erg af van uw individuele situatie. De hiv-opslag is nu gemiddeld minder dan 50%. Hiv is nog zelden een sta in de weg bij het kopen van een huis.

De premies voor levensverzekeringen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald, door concurrentie en door de stijgende levensverwachting. Als je een aantal jaar geleden een levensverzekering hebt afgesloten, kan het een aanrader zijn om te bekijken of je kunt overstappen op een levensverzekering met een lagere premie. Omnis Financieel Adviesgroep werkt samen met de Hiv Vereniging en men
is op de hoogte van het aanbod en de hiv-voorwaarden van alle verzekeraars.